ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times:Η δόση και το δέλεαρ Τσίπρα για προεκλογικά δώρα

10:23 - 04 Απρ 2019 | Οικονομία
Financial Times:Η δόση και το δέλεαρ Τσίπρα για προεκλογικά δώρα
Οι Financial Times φιλοξενούν δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία και την εκταμίευση της δόσης του ενός δις. ευρώ. Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ως δέλεαρ τη δόση, προκειμένου να την αξιοποιήσει για να μοιράσει «προεκλογικά δώρα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζορίζεται που άφησε την Ελλάδα χωρίς λουρί», τιτλοφορεί το κείμενο, το οποίο επισημαίνει ότι οι Βρυξέλλες δεν μπορούν εύκολα να πιέσουν την Αθήνα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τώρα που πλέον έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα διάσωσης.

Αν και η Ελλάδα βγήκε στις αγορές και δανείζεται πλέον κανονικά, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Αθήνας περιμένουν να αποπληρωθούν τα υπέρογκα δάνεια των προγραμμάτων διάσωσης, κάτι που αναμένεται να γίνει περί το 2060, μεταδίδει η εφημερίδα.

«Αλλά χωρίς την οικονομική πίεση από τις αγορές, πώς μπορεί η ΕΕ να υποχρεώσει τους Έλληνες να "παίξουν μπάλα";», αναφέρει το άρθρο, τονίζοντας πως αυτή είναι η ουσία του προβλήματος με την ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που βρίσκεται σε αναμονή εδώ και μήνες.

«Για τον Αλέξη Τσίπρα, τα "δώρα" είναι δελεαστικά. Το κόμμα του ακολουθεί στις δημοσκοπήσεις την Νέα Δημοκρατία, εν όψει των εκλογών που θα γίνουν πιθανότατα το φθινόπωρο» γράφει η εφημερίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:34 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.