ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν τα έσοδα στους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο

11:00 - 26 Απρ 2019 | Οικονομία
Αύξηση επισκεπτών σε 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας καταγράφεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το β΄ εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των επισκεπτών στους 11 χώρους που γίνεται χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου κυμάνθηκε κατά 16,31%, ενώ στους υπόλοιπους χώρους η αύξηση ήταν 6,85%.

Αναφορικά με τα έσοδα, οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 10,01% σε σύγκριση με το 2017, ενώ η αύξηση στους υπόλοιπους χώρους ήταν 7,16%.

Δηλαδή, η επιπρόσθετη αύξηση των εσόδων στους χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν 2,85%, που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα 950 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΥΠΠΟ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ θα ακολουθήσουν τα μεγάλα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για πολιτιστική χορηγία για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους υπόλοιπους χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί μέσω στρατηγικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.