ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AfD: Να επιστραφεί η τελευταία δόση από την Ελλάδα

12:50 - 10 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Θέμα συζήτησης στη γερμανική βουλή θα είναι σήμερα η «αθέτηση των όρων χορήγησης πιστώσεων» στην Ελλάδα» μετά από αίτημα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD). Αφορμή αποτέλεσαν οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να διαπιστώσει εαν πράγματι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει επαρκώς τους όρους για την παροχή βοήθειας και τάσσεται, αν όντως διαπιστωθεί αθέτηση υποχρεώσεων από την Αθήνα, υπέρ της επιστροφής της τελευταίας δόσης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Παράλληλα τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, όπως μεταδίδει ο Στέφανος Γεωργακόπουλος για την Bild.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με υπερβολική γενναιοδωρία

Στην αιτιολόγηση για την κατάθεση του αιτήματος συζήτησης στη βουλή, η AfD αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι καμία άλλη χώρα της κρίσης δεν αντιμετωπίστηκε με τόση γενναιοδωρία όσο η Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε τόκους για τα δάνεια, αλλά αντίθετα καρπώθηκε ακόμα και αρνητικά επιτόκια. Κατά συνέπεια η άποψη ότι η Γερμανία επωφελήθηκε από την διάσωση της Ελλάδας δεν ευσταθεί, καταλήγει η Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Στο ζήτημα πήρε θέση και ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ υπεύθυνος για ζητήματα προϋπολογισμού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δηλώνοντας στην εφημερίδα Bild ότι «οι βουλευτές έχουμε ευθύνη έναντι των γερμανών φορολογουμένων που επωμίζονται την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα αυτοματισμός στην χορήγηση επόμενων πιστώσεων». Μετά την ωριαία συζήτηση στο κοινοβούλιο το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 10 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.