ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρόπουλος:Ο Βρούτσης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους

14:02 - 10 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Πετρόπουλος:Ο Βρούτσης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος απάντησε στον τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μίλησε για παραποίηση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ» από την κυβέρνηση. «Συνεχώς λέει πράγματα που δεν μπορεί να αποδείξει» το σχόλιο του κ. Πετρόπουλου.

«Σήμερα, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκριτικά στοιχεία που έλεγε πως έχει και ότι θα αναγκαστώ να ζητήσω εγώ συγγνώμη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εκείνο που αντιθέτως έκανε (σ.σ. ο κ. Βρούτσης) και διαβάζω από τη δήλωσή του, πράγματι, με τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ όπως τα παρουσίασε ο κ. Πετρόπουλος- εννοεί- έδειξε ότι αυξήθηκαν (οι συντάξεις) δυστυχώς. Αυτή είναι η νέα δήλωση του κ. Βρούτση, ανέκρουσε πρύμναν και τη φόρα που είχε πάρει μάλλον την κατάπιε. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Βρούτσης είναι να ζητάει συγγνώμη που επέφερε 11 συνεχείς περικοπές στις συντάξεις, κατήργησε ολοσχερώς τα δώρα περιλαμβανομένης και της 13ης σύνταξης είναι ο υπουργός που εφάρμοσε τους αντισυνταγματικούς νόμους 4051 και 4093 του 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν κρύψαμε τίποτα» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτοντας ότι: «Όπως και να το κάνεις όμως, και επειδή τα μαθηματικά είναι μια επιστήμη η οποία αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια τα αποτελέσματα των αριθμών, θα δει κανείς ότι οι συντάξεις που καταβάλαμε σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν, δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει μια θετική, μικρή, αλλά πάντως υπαρκτή θετική αύξηση στο μέσο όρο των συντάξεων που καταβάλλονται τώρα, σε σχέση με αυτές που καταβάλονταν το 2014».

«Αυτά για την αλήθεια και δεν περιμένω να πει συγγνώμη ο κ. Βρούτσης, διότι είχε πει ότι θα έλεγε συγγνώμη, όταν δήλωσε σε εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας με πανελλαδική εμβέλεια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει εντολή στην Ελληνική Στατιστική Αρχή να μην καταγράφει τους θανάτους από αυτοχειρία και η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση διάψευσης του κ. Βρούτση, ο σταθμός είχε πει ότι αν θα το ερευνούσε και θα έλεγε τι συμβαίνει πραγματικά, φυσικά ποτέ το δελτίο Τύπου αυτής της αλήθειας που είπε η ΕΛΣΤΑΤ δεν ανακοινώθηκε στους τηλεθεατές και ούτε ο κ. Βρούτσης ζήτησε συγγνώμη. Το ίδιο είχε κάνει και με τη δήλωσή του ότι εμείς παραποιούμε τα στοιχεία σχετικά με το πόσες συντάξεις βγαίνουν και κρύβουμε συντάξεις, σβήνοντας από το αρχείο συντάξεις οι οποίες δεν δίνονται. Ψευδές και αυτό (...)» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Συνεχώς λέει (σ.σ. ο κ. Βρούτσης) πράγματα, τα οποία όχι μόνο δεν μπορεί να αποδείξει, αλλά δεν μπορεί και να υποστηρίξει έστω και με ένα τρόπο δύσκολης επιχειρηματολογίας. Δεν έχει κανένα επιχείρημα και αυτή είναι η αλήθεια που σας λέω μέσα από τα δεδομένα που υπάρχουν από τα στοιχεία αυτά» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Εμείς ενισχύουμε τους συνταξιούχους και προφανώς τα νέα μέτρα που παίρνουμε, αυτά τα οποία θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα και φαντάζομαι ότι θα τα ψηφίσει και ο κ. Βρούτσης και η ΝΔ -δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά εδώ που τα λέμε - θα δώσουμε τη δυνατότητα της βελτίωσης ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των συντάξεων, γιατί δεν θα είναι μόνο 20 ευρώ μόνο η διαφορά στην κύρια σύνταξη, θα έχουμε μία ακόμα μεγαλύτερη επίδοση, μία καλύτερη επίδοση στο μέσο όρο των συντάξεων μετά και την 13η σύνταξη που θα χορηγήσουμε» επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.