ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ντρίμπλα» Σεντένο για τις προεκλογικές παροχές στην Ελλάδα

15:31 - 16 Μαϊ 2019 | Οικονομία
«Ντρίμπλα» Σεντένο για τις προεκλογικές παροχές στην Ελλάδα
Με μία περίτεχνη... ντρίμπλα ο Μάριο Σεντένο απέφυγε να σχολιάσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και αν θέτουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αρνήθηκε κομψά να σχολιάσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα και τις παροχές που πέρασαν από τη Βουλή. Σημείωσε πάντως ότι αναμένει τήρηση των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά.  

 Ο πρόεδρος του Εurogroup, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, αρκέστηκε να επισημάνει ότι η Αθήνα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό μέτωπο και να υπενθυμίσει ότι η χώρας μας δεν είναι επισήμως στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, στην οποία άλλωστε δεν δίνει το «παρών» ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της ελληνική κυβέρνησης, ο κ. Σεντένο είπε: «Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι αναμένει «πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης.

Τα παραπάνω όπως γράψαμε στο Reporter, αιτιολογούνται απόλυτα, καθώς η ΕΕ έχει αποφασίσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει ευρωεκλογών. Ο ακροδεξιός και ευρωσκεπικιστικός κίνδυνος παραμονεύει και έχει αποφασιστεί πως το θέμα της Ελλάδας δεν πρέπει να ανοίξει πριν τις κάλπες. Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν πρέπει να αμφισβητείται στην παρούσα φάση και φυσικά δεν υπάρχει διάθεση για νέο.. Greek drama. Τώρα τι θα συμβεί μετά τις ευρωκάλπες θα το δούμε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.