ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Κινδυνεύει και η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

11:03 - 17 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Bloomberg: Κινδυνεύει και η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Με αφορμή τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το Eurogroup της Πέμπτης, το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζει πως «λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Ελλάδα έσπασε τα δεσμά του προγράμματος στήριξης, κινδυνεύει να ξεστρατίσει».

Το ειδησεογραφικό δίκτυο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είχε δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022- έναν όρο, από την τήρηση του οποίου εξαρτάται η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης. Ωστόσο πριν από λίγες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε ένα πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει «μπόνους για τους συνταξιούχους, το οποίο θα πληρωθεί λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές», σημειώνει, προσθέτοντας ότι είπε ακόμη πως τα επόμενα χρόνια ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί στο 2,5%. 

Το Bloomberg επικαλείται την επισήμανση του Ρέγκλινγκ ότι οι εξαγγελίες ανέβασαν τις αποδόσεις των ομολόγων κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά και την απάντησή του στην ερώτηση εάν αυτές θα ωθήσουν κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να πουν «όχι» στην πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ. «Μένει να φανεί» είχε πει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.