ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: Φόβοι για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% λόγω παροχών Τσίπρα

11:05 - 27 Μαϊ 2019 | Οικονομία
ESM: Φόβοι για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% λόγω παροχών Τσίπρα
Την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την επίπτωση που θα έχει το πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ.

Ο κ. Στράουχ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε τη θέση του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν και δεν υπάρχει πλήρης αξιολόγηση των μέτρων «η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι με τα μέτρα αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μπορεί να μην επιτευχθεί με μεγάλη απόκλιση».

«Το 2020 θα υπάρξει νέος προϋπολογισμός και επομένως είναι πιο δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη, αλλά αν τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα μπορούσε να γίνει σημαντικότερο πρόβλημα» προσθέτει ο κ. Στράουχ.

Όπως εξηγεί το επόμενο σημείο κριτικής του ESM είναι ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι φιλικά στην ανάπτυξη σε μεσό-μακροπρόθεσμα προοπτική. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την βραχυχρόνια ανάπτυξη, αλλά αυτό απέχει από μια μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική. Και αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας για εμάς δεδομένου ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας μέχρι στιγμή».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 27 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.