ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις καλυμμένων ομολογιών ελληνικών τραπεζών

17:37 - 30 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Fitch: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις καλυμμένων ομολογιών ελληνικών τραπεζών
Χωρίς μεταβολή διατήρησε η Fitch διατήρησε την αξιολόγηση των προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς, θέτοντας σταθερό outlook.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε το «ΒΒ+» του προγράμματος της Alpha Bank, το «ΒΒΒ-» του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας (Programme II) και το «ΒΒ» του προγράμματος της Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fitch, τα προγράμματα της Alpha BankΑΛΦΑ +5,92% και της Πειραιώς μπορεί να αναβαθμιστούν στο επίπεδο που βρίσκεται το ταβάνι αξιολόγησης της χώρας, εφόσον υπάρχει επαρκής προστασία για την απορρόφηση πιέσεων που συνδέονται με υψηλότερες αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας είναι ευάλωτο σε υποβάθμιση σε περίπτωση που αναθεωρηθεί χαμηλότερα το ταβάνι αξιολόγησης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Fitch αναβάθμισε σε «CCC+» από «CCC» την αξιολόγηση της Eurobank, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγησης «CCC+» της Αlpha Βank και της Εθνικής Τράπεζας και του «CCC »για την Τράπεζα Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.