ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: «Ιδέες» η κατάργηση των μετρητών στις συναλλαγές!

12:49 - 20 Ιουν 2019 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: «Ιδέες» η κατάργηση των μετρητών στις συναλλαγές!
Με σημερινή του απάντηση, προς τον ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Lukas Mandl, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, τις πληροφορίες που μιλάνε για σχέδια κατάργησης των μετρητών στις συναλλαγές και την πλήρη αντικατάστασή τους με τις …ηλεκτρονικές πληρωμές.

Στην από 18 Απριλίου 2019 γραπτή του ερώτηση ο ευρωβουλευτής, ρωτούσε την Κομισιόν αν είναι πλήρως δεσμευμένη, στην κατοχύρωση του δικαιώματος χρήσης μετρητών στις συναλλαγές καθώς και το ποια είναι η θέση της, στις μεθοδεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ν’ αποσυνδεθεί η χρήση μετρητών στις συναλλαγές από το ηλεκτρονικό χρήμα.

Στην σημερινή του απάντηση ο Επίτροπος Ντομπρόβσκις, δηλώνει μεν ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να δεσμεύεται για την χρήση μετρητών στις συναλλαγές αλλά φαίνεται να εξετάζει και τις σχετικές ιδέες του ΔΝΤ περί αντικατάστασης τους.

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του Επιτρόπου:

Απάντηση του Αντιπροέδρου Dombrovskis
εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(20.6.2019)

Η Επιτροπή αναγνωρίζει το γεγονός ότι τα μετρητά παραμένουν το πιο δημοφιλές μέσο πληρωμών και επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται για το δικαίωμα χρήσης χρηματικών ποσών ως νόμιμου χρήματος.

Οι ιδέες που παρουσιάζονται σε μία από τις πολλές ερευνητικές εργασίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν σκοπό να αποσπάσουν σχόλια και να ενθαρρύνουν τη σχετική συζήτηση.

Το ερώτημα αν αυτές οι ιδέες, παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ είναι καθαρά υποθετικό.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.