ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνωστισμός δανειοληπτών για την ηλεκτρονική πλατφόρμα το πρώτο διήμερο

09:02 - 03 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Συνωστισμός δανειοληπτών για την ηλεκτρονική πλατφόρμα το πρώτο διήμερο
Ξεπέρασαν τις 3.250 οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (η οποία θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, καθημερινές και αργίες και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019) στις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας.

Μέχρι χθές το βράδυ είχαν υποβληθεί 3.244. Ταυτόχρονα στο δεύτερο βήμα δηλαδή την άντληση στοιχείων από τράπεζες(οι οποίες υποχρεούνται να απαντήσουν εντός 7 εργάσιμων ημερών) προχώρησαν ήδη 416 δανειολήπτες μέχρι χθές το απόγευμα. 

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), οι τράπεζες ετοιμάζονται να ρυθμίσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια 9 δισ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά θα έρθουν να προστεθούν σε δάνεια 29,4 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή ήταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονταν με ρυθμίσεις, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019, και που αντιστοιχούσαν στο 36,7% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των δανείων στα οποία έχουν εφαρμοστεί ρυθμίσεις (δηλαδή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά) ανέρχεται σε 46,2 δισ. ευρώ. Ανησυχητικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ρυθμισμένων δανείων ξαναγίνονται "κόκκινα" και μάλιστα μέσα στο πρώτο τρίμηνο της ρύθμισης. 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.