ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από μια «κλωστή» κρέμονται οι συζητήσεις για ΒΦΛ

20:55 - 29 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στην Καβάλα και μαζί τους δεκάδες οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που συνεργάζονται με το εργοστάσιο, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά προβλήματα του εργοστασίου και την πρόθεση, όπως υποστηρίζουν, των τραπεζών Εθνική, Εμπορική και Alpha, να το οδηγήσουν σε κλείσιμο.

Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην αγορά της Καβάλας για περισσότερο από μια ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας μαύρες σημαίες, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας.

Μετά το τέλος της πορείας αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με βουλευτές επισκέφθηκε το νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Σιδηρόπουλο.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες τράπεζες και τη ΔΕΠΑ (στην τελευταία η διοίκηση της ΒΦΛ οφείλει 90 εκατ. ευρώ) και οι διαπραγματεύσεις είναι σε λεπτό σημείο.

Συνέστησε δε στους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή δύο εβδομάδες ακόμα.

Αύριο Τετάρτη, με βάση το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας - Ξάνθης στο ύψος της βιομηχανίας

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.