ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων : Εκδοση «Ομολόγου με Περιβαλλοντική Συνείδηση»

21:00 - 29 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Ξεκινάει από σήμερα η διάθεση στους ιδιωτικούς επενδυτές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση του πρώτου πανευρωπαϊκού «Ομολόγου με Περιβαλλοντική Συνείδηση». Το ομόλογο, που κυκλοφόρησε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), παρέχει προστασία κεφαλαίου και προσφέρει ελάχιστη τιμή εξαγοράς που ανέρχεται σε 105% στην λήξη του, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στην χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το «Ομόλογο με Περιβαλλοντική Συνείδηση» είναι το πρώτο ομόλογο, το οποίο παρέχει 100% προσόδους που προορίζονται αποκλειστικά για μελλοντικά έργα στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, στηρίζοντας έτσι την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΕΤΕπ θα επιλέξει έργα -κυρίως στην Ευρώπη- στα οποία θα επενδύσει τις προσόδους, τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται τουλάχιστον σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιτευχθούν κατά αυτόν τον τρόπο οι στόχοι για την αλλαγή του κλίματος που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020.


Η απόδοσή του σχετίζεται με την αποδοτικότητα του δείκτη FTSE4Good Environmental Leaders Europe 40 που δημιουργήθηκε από το FTSE ειδικά για αυτήν την συναλλαγή. Ο δείκτης σχηματίζεται από τις 40 μεγαλύτερες και περιβαλλοντικά πιο συνειδητοποιημένες εταιρείες της Ευρώπης, αφότου έχουν περάσει όλες τα αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια του FTSE. Η έρευνα του FTSE δείχνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο δείκτης έχει σημειώσει απόδοση της τάξης του 48%. Είναι επίσης το πρώτο ομόλογο που δίνει στους επενδυτές την δυνατότητα να αγοράσουν και να εξουδετερώσουν τις εκπομπές του CO2 με απλό και διάφανο τρόπο κατά την λήξη.


Το «Ομόλογο με Περιβαλλοντική Συνείδηση» διατίθεται προς αγορά στην ονομαστική τιμή των 100 ευρώ ανά ομόλογο από τις 29 Μαΐου από διάφορες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η περίοδος διάθεσης θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.