ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση

21:00 - 08 Ιουλ 2019 | Οικονομία
DBRS: Οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση
Στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση αναφέρεται η DBRS. Ο οίκος αναμένει την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών στη χώρα και τη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ενώ ως πρόκληση χαρακτηρίζει τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, υιοθετώντας πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό, αναφέρει ο οίκος, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Αυτό το αποτέλεσμα δίνει στον εκλεγέντα πρωθυπουργό Μητσοτάκη μια ισχυρή εντολή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εφαρμόσει το πολιτικό της πρόγραμμα.

Παρά την πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις. Το υψηλό μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξακολουθεί να επιβαρύνει τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών και περιορίζει την ικανότητά τους να δανείζουν σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Επιπλέον, το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει πολύ υψηλό, αν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που υιοθέτησε το Eurogroup τον Ιούνιο του 2018 υποστηρίζουν τη διατηρησιμότητα του χρέους μεσοπρόθεσμα. Ταυτόχρονα, η επίτευξη ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση, αλλά o οίκος αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 08 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.