ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 1,9% διαμορφώνεται το επιτόκιο για το επταετές ομόλογο

14:35 - 16 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Στο 1,9% διαμορφώνεται το επιτόκιο για το επταετές ομόλογο
Η ισχυρή ζήτηση που κατεγράφη στη δημοπρασία του 7ετούς ομολόγου οδήγησε σε μείωση της αποτίμησης, με το επιτόκιο να κλείνει στο 1,9%, από το 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Οι προσφορές των επενδυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη σημερινή έκδοση για να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και να ολοκληρώσει τον ετήσιο στόχο της για την άντληση 7 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των ακριβών δανείων που έχει η Ελλάδα στο IMF. Ο στόχος της έκδοσης είναι πρωτίστως η προσέλκυση «ποιοτικών» επενδυτών και δευτερευόντως η τιμολόγηση, διότι η κάλυψη της έκδοσης από θεσμικούς επενδυτές θα δώσει και το «στίγμα» της αξιοπιστίας προς τα ελληνικά ομόλογα.

Το εύρος της έκδοσης του ομολόγου

Η έκδοση του επταετούς ομολόγου είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τις εκλογές και η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους. Ο ΟΔΔΗΧ έχει καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες για το 2019, με 2 δισ. ευρώ να απομένουν στη βάση του ανώτατου στόχου των 7 δισ. ευρώ. Οι όγκοι των συναλλαγών που παρατηρούνται στην εγχώρια αγορά ομολόγων είναι σημαντικά αυξημένοι, στα 5,32 δισ. ευρώ, και ήδη έχουν φτάσει τις αξίες των συναλλαγών του 2018, που ήταν κατά 9 φορές υψηλότερος από το 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.