ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτες επαφές θεσμών - κυβέρνησης

09:00 - 18 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Πρώτες επαφές θεσμών - κυβέρνησης
Με θετικό κλίμα ξεκινούν σήμερα το πρωί οι πρώτες επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Οι δύο πλευρές είχαν μια πρώτη επικοινωνία το τελευταίο τριήμερο στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist.

Ο κύκλος συναντήσεων ξεκινά στις 9 το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης όπου θα παρευρεθούν στελέχη των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ESM, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και υπουργοί της νέας κυβέρνησης που εμπλέκονται στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις.

Μεταξύ άλλων τα στελέχη των θεσμών θα συναντηθούν με εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης. Σε ορισμένες από τις συναντήσεις παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει πρωτίστως τροποποιήσεις στην ρύθμιση των 120 δόσεων και ενδεχομένως μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό νομοσχέδιο έχει ορίζοντα τετραετίας. Οι θεσμοί, ωστόσο, απάντησαν πως δεν μπορούν να αξιολογήσουν άμεσα τις ελληνικές προτάσεις, λόγω του όγκου των δεδομένων, και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αναλυτικά έως την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 18 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.