ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γουάτσα: Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύριο

13:33 - 21 Ιουλ 2019 | Οικονομία
«Η κατεύθυνση που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση, ανακηρύσσοντας ως βασική πολιτική της τη φιλικότητα ως προς τις επενδύσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία που εξασφάλισε στο Κοινοβούλιο, με κάνουν να πιστεύω ότι η χώρα έχει ουσιαστικές δυνατότητες να μετασχηματιστεί».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Όσον αφορά την έννοια της φιλικότητας προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις, ο κ. Watsa σημειώνει: «Δεν είναι απαραίτητο να ενισχύσεις την επιχειρηματική πρωτοβουλία δίνοντας χρήματα. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις ως κράτος είναι να δώσεις οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους». Και συμπληρώνει: «Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να εμπιστευτεί τους ανθρώπους της που θέλουν να ξεκινήσουν μια δουλειά και να απλουστεύσει τις διαδικασίες».

«Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι το πρόβλημα είναι πως έχετε πάρα πολλούς ρυθμιστικούς κανόνες«, σημειώνει με νόημα.

Ερωτηθείς για το εάν η Εθνική Ασφαλιστική, η πώληση της οποίας έχει δρομολογηθεί για το τρίτο 3μηνο του έτους, αποτελεί για τον όμιλο Fairfax στόχο εξαγοράς, ο Watsa σημειώνει: «Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να ενισχύσουμε αυτόν τον τομεα δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να πω ότι δεν είμαστε ενήμεροι ακόμη για τη διαδικασία σε σχέση με την Εθνική Ασφαλιστική, οπότε δεν είμαι σε θέση να πω αν θα αποτελέσει ή όχι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για εμάς».

Σημειώνεται, όμως, πως ο πρόεδρος και CEO της Fairfax διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία ότι αυτό το ενδεχόμενο για την Εθνική Ασφαλιστική εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συγχώνευσης στον τραπεζικό κλάδο. «Η ασφαλιστική και η τραπεζική δραστηριότητα είναι δύο ξεχωριστά πράγματα και δεν εξετάζουμε καμία συνεργασία μεταξύ των δύο τραπεζών (Eurobank και Εθνική Τράπεζα). Τελεία».

O μεγαλοεπενδυτής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.