ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 30 Ιουλίου η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

20:13 - 23 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Το πρωί της Τρίτης 30/7 θα εισαχθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση των 120 δόσεων για χρέη ως ένα εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη με τη νέα σύνθεσή της, την ερχόμενη Παρασκευή 26/7, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφιση του από την Ολομέλεια. Αυτό θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα κυβέρνηση.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινά τη νομοθετική της εργασία η Βουλή με το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη. Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί και το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.