ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Συντάξεις έως €24.000 το μήνα από το νόμο Κατρούγκαλου

10:33 - 28 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Βρούτσης: Συντάξεις έως €24.000 το μήνα από το νόμο Κατρούγκαλου
Αποφάσεις για συντάξεις έως και 24.000 ευρώ το μήνα από το νόμο Κατρούγκαλου γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η αφαίμαξη των συνταξιούχων, όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αποδεικνύεται πως δεν ήταν αρκετή για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ το μήνα, 24.000 ευρώ το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο», ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας «Παρόν».

«Έδωσα την εντολή για το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη, αλλά ηθικά δεν μπορούσα να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον υπουργό «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε» ενώ πρόσθεσε ότι «μερικές από αυτές τις συντάξεις είχαν ήδη δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

Ο Γιάννης Βρούτσης εξήγησε ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αλλαγή νόμου για την οποία ήδη εργάζεται επιστημονική ομάδα. «Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει την υπογραφή του για σύνταξη 24.000 ευρώ», αναρωτήθηκε για το νόμο Κατρούγκαλου.

«Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής», ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.