ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι οφειλές προς τις επιχειρήσεις εμπόδιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας

08:22 - 23 Αυγ 2019 | Οικονομία
Οι οφειλές προς τις επιχειρήσεις εμπόδιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας
Το 38% των ελληνικών επιχειρήσεων, που μετείχαν σε μελέτη της Intrum που καταγράφει τις συνήθειες πληρωμών αλλά και το μέλλον των συναλλαγών, υποστηρίζουν πως οι ταχύτερες πληρωμές επιτρέπουν την πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων, ενώ την ίδια άποψη σε επίπεδο ΕΕ έχει μία στις πέντε επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη μελέτη της Intrum, η ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών προς μία επιχείρηση συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ωστόσο, στην Ελλάδα διαπιστώνεται πως ο μέσος χρόνος που πρέπει να περιμένει μία επιχείρηση, για να πληρωθεί από το Δημόσιο, φτάνει τις 115 ημέρες, όταν ο αντίστοιχος χρόνος στην υπόλοιπη ΕΕ είναι μειωμένος κατά σχεδόν 66% και περιορίζεται στις 42 ημέρες.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, καταγράφεται και η απαισιοδοξία των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς σε ποσοστό 93% θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο εκφράζονται με αισιοδοξία για ένα μέλλον χωρίς μετρητά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη της Intrum οι ελληνικές επιχειρήσεις αναμένουν σε ποσοστό 67% πως το αργότερο σε δέκα χρόνια από σήμερα το σύνολο των συναλλαγών θα γίνεται χωρίς τη χρήση κερμάτων και χαρτονομισμάτων. 

Τέλος, το 45% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα πιστεύει πως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (όπως μέσω καρτών, ψηφιακών συστημάτων πληρωμών και μεταφορών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών) θα κυριαρχήσουν πλήρως σε πέντε χρόνια, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι στο μισό, στο 23%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.