ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Πάνω από 470.000 οι εκκρεμότητες σε συνταξιοδοτικές υποθέσεις

09:56 - 27 Αυγ 2019 | Οικονομία
Βρούτσης: Πάνω από 470.000 οι εκκρεμότητες σε συνταξιοδοτικές υποθέσεις
Τα εκκαθαριστικά καθυστερούν επειδή δεν έχει γίνει επανυπολογισμός σε περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι το υπουργείο έχει στρέψει την προσοχή του στο να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, εντούτοις υπάρχει ταυτόχρονα πληθώρα παθογενειών τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψει. Ακόμη, στα άμεσα σχέδια είναι το Σεπτέμβρη να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό μιας ευνοούμενης χώρας. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε απόλυτα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός είναι να σεβαστούμε την Δικαιοσύνη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στους συνταξιούχους κατόπιν της όποια απόφασης», δήλωσε αναφορικά με το θέμα ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.