ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: «Στηρίζουμε τον ΕΦΕΤ και την αναβάθμιση του σε Ανεξάρτητη Αρχή»

18:16 - 01 Ιουν 2007 | Οικονομία
Τη στήριξή του στον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους του ΕΦΕΤ εκφράζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Όλοι οι νόμοι, τα ΠροεδρικάΔιατάγματα και οι Κοινές Υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και αφορούν τον ΕΦΕΤ ισχύουν στο ακέραιο. Όχι μόνο δεν αφαιρούνται αρμοδιότητες από τον ΕΦΕΤ, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση προωθεί την αναβάθμισή του σε Ανεξάρτητη Αρχή», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο με αφορμή τις δηλώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΕΤ.

Μάλιστα, τους καλεί να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι το μέχρι σήμερα έργο τους, εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, στα πλαίσια του κοινού στόχου που έχουμε και είναι η προστασία των καταναλωτών και η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων.

Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφασίστηκε χθες σε κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων με υπηρεσιακούς παράγοντες να ανατεθεί σε επιστημονική επιτροπή, αποτελούμενη από δύο νομικούς και δύο τεχνοκράτες, η επεξεργασία όσων θεμάτων χρήζουν αποσαφήνισης εντός 15 ημερών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο Προεδρικό Διάταγμα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.