ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πλήρη ισχύ η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών

21:18 - 01 Σεπ 2019 | Οικονομία
Σε πλήρη ισχύ η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών
Η απελευθέρωση των κεφαλαιακών περιορισμών που ισχύει από το πρωί της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου 2019 για πρώτη φορά μετά από 50 μήνες(28 Ιουνίου 2015), εκτός από την εμπέδωση ενός αισθήματος αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ανοίγει ο δρόμος και για άλλες τραπεζικές εργασίες, που μέχρι πρότινος ήταν κλειστές για το τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον οι τράπεζες αναμένεται να ωφεληθούν σημαντικά από την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μολονότι η επενδυτική βαθμίδα απέχει ακόμη για τη χώρα μας και ο δρόμος που έχει να διανύσει η Ελλάδα είναι μακρύς προς αυτήν την κατεύθυνση, εν τούτοις μεταβάλλονται ιδιαίτερα τα δεδομένα ακόμη και για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσω του APS, αφού μια μεταβολή στα CDS -που αναμένεται να υπάρξει- θα μεταβάλει και τη σχετική τιμολόγηση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι τράπεζες προετοίμασαν τα συστήματά τους για την άρση των capital controls μέσα στο Σαββατοκύριακο και έτσι από το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί.

Όσες δε συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ισχύει η άρση, θα εμφανιστούν από τα συστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων αύριο στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως γίνεται για όλες τις συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά τις αργίες.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 21:29 - 01 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.