ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Αξιοσημείωτες οι αντοχές των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων στην κρίση

12:23 - 06 Σεπ 2019 | Οικονομία
UBS: Αξιοσημείωτες οι αντοχές των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων στην κρίση
Νέα μελέτη του UBS Chief Investment Office (CIO) για τη δυναμική των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, αποκαλύπτει ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία οι οικογενειακές επιχειρήσεις, έχοντας επιδείξει, μάλιστα, αξιοσημείωτες αντοχές απέναντι στην κρίση.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), πάνω από το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές και συνεισφέρουν συνολικά στα δύο τρίτα του ΑΕΠ της χώρας και στις θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Οικογενειακών Επιχειρήσεων (European Family Businesses Organization) αναφέρει ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 60% έως και 90% όλων των εταιρειών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς και το 40%-50% της ιδιωτικής απασχόλησης στην περιοχή.

Σε διεθνές επίπεδο και σύμφωνα με έρευνες αγοράς, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως, συνεισφέρουν τουλάχιστον στο 70% του παγκόσμιου ΑΕΠ και παρέχουν το 50%-80% των θέσεων εργασίας σε πολλές χώρες.

Σε ολόκληρο τον κόσμο απαντώνται οικογενειακές επιχειρήσεις, περιλαμβάνοντας τόσο μικρές τοπικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίες εταιρείες που συνήθως αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των περισσότερων οικονομιών, όσο και διεθνώς γνωστούς μεγάλους παίκτες, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη μελέτη της UBS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.