ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβατή η χρήση ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις-Στον «πάγο» τα πλεονάσματα

16:43 - 06 Σεπ 2019 | Οικονομία
Συμβατή η χρήση ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις-Στον «πάγο» τα πλεονάσματα
Η χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις είναι συμβατή με το πρόγραμμα, όπως επισήμανε σήμερα αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Στη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι «στο τελευταίο EuroWorking Group ο καινούργιος εκπρόσωπος της Ελλάδας παρουσίασε συνοπτικά τα σχέδια της κυβέρνησης, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η ιδέα της χρήσης των ANFAs και SMPs για επενδύσεις, κάτι που επιτρέπεται από το πρόγραμμα».

Ακόμα, σημείωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων και ότι «Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της».

Για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, κάτι που έγινε αποδεκτό με ουδέτερο ή και θετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη με το EWG να αναμένει το επίσημο αίτημα προκειμένου να το εξετάσει.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της Παρασκευής, το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομική πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:35 - 06 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.