ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους €2,9 δισ. στο Eurogroup

22:10 - 12 Σεπ 2019 | Οικονομία
Θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους €2,9 δισ. στο Eurogroup
Στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Ελσίνκι θα συμμετέχει την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα θέσει το θέμα της ταχύτερης αποπληρωμής του ακριβότερου τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, ενημερώνοντας σχετικά τους ομολόγους του στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, θα αποσταλούν επιστολές - αιτήματα προς τον ESM και τον EFSF, ενώ η όλη διαδικασία, η οποία στο τέλος θα λάβει την έγκριση του Eurogroup, θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στο Eurogroup θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους 2,9 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 5,13%), προκειμένου το μεσοσταθμικό επιτόκιο προς το Ταμείο να μειωθεί κάτω από το 3%.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ειδικότερα, θα συναντηθεί διαδοχικά με την Πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) κα. Εlke König, τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Mário Centeno, τον επικεφαλής του ESM κ. Klaus Regling, τον Αντιπρόεδρο της EBRD κ. Pierre Heilbronn και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Benoît Cœuré.

Ο υπουργός Οικονομικών, το Σάββατο, θα συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στο περιθώριο της συνάντησης, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:20 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.