ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον βλέπει ο Εντεταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα

10:18 - 19 Σεπ 2019 | Οικονομία
Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον βλέπει ο Εντεταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις. Το υπογράμμισε πριν λίγες μέρες ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και από την άλλη πλευρά, τη Γερμανία, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις.»

Αυτό τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle, μιλώντας, σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, με θέμα: «Το Όραμα της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα και ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο.

«Στην Ελλάδα με τη λήξη των πακέτων βοήθειας η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί» συμπλήρωσε ο Γερμανός Αξιωματούχος και συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας θετικές τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη των επενδύσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος: «Το κλίμα και μετά τη σταθεροποίηση είναι καλύτερο, Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και φορείς όπως το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι καταλύτες.»

Όπως ανέφερε, «η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι μια προσέγγιση μοναδική στην Ευρώπη όπου εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μια συνεργασία, μια προσέγγιση για προώθηση λύσεων. Είναι μια αποκεντρωμένη συνεργασία που έρχεται από κάτω που δε συγκρούεται με την ευρωπαϊκή ιδέα. Αντίθετα την συμπληρώνει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εμείς δίνουμε έμφαση στη δικτύωση των εμπειρογνωμόνων. Η συνεργασία των δυο πλευρών στην τοπική αυτοδιοίκηση ενδυναμώνει τη διμερή συνεργασία.»

Τέλος σημείωσε ότι «η ΕΕ βρίσκεται ενώπιον προκλήσεων ,π.χ. οι πιέσεις για προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή, η οικονομία τα λαϊκιστικά κινήματα. Όμως αξίζει να στηρίξει κανείς αυτήν την ΕΕ και πού αλλού αν το κάνει από το κύτταρο της δημοκρατίας που είναι οι ΟΤΑ. Στο επίπεδο αυτό των ΟΤΑ τα μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν μεγάλα.»

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 19 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.