ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση-Οι στόχοι της κυβέρνησης

08:43 - 23 Σεπ 2019 | Οικονομία
Ξεκινά η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση-Οι στόχοι της κυβέρνησης
Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Την αρχή θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναμένεται να θέσει στο «τραπέζι» της προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2020 με τη νέα φορολογική κλίμακα, τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τις 120 δόσεις, τα κίνητρα που σχεδιάζονται για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια φιλικά προς το περιβάλλον, η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση.

Η σύνθεση της ομάδας των απεσταλμένων των θεσμών θα έχει αλλαγές. Τη θέση του Ιρλανδού εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων έχει πάρει ο Αυστριακός, Πολ Κούτος.

Με την τοποθέτηση του τμηματάρχη Πολ Κούτος, η Κομισιόν «υποβάθμισε» το ιεραρχικό επίπεδο για να καταδείξει ότι η Ελλάδα εισήλθε στην κανονικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.