ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πλαίσιο για Golden Visa με στόχο αύξηση στο ΑΕΠ

11:36 - 24 Σεπ 2019 | Οικονομία
Νέο πλαίσιο για Golden Visa με στόχο αύξηση στο ΑΕΠ
Νέο πλαίσιο για την Golden Visa, αλλά και την προώθηση πωλήσεων κατοικιών σε αλλοδαπούς σχεδιάζει η κυβέρνηση όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Στόχος είναι να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά κατοικιών το μοντέλο της Πορτογαλίας όπου υπάρχουν κίνητρα για την επένδυση σε real estate σπιτιών και την εγκατάσταση ξένων πολιτών με την καταβολή ενός πάγιου ετήσιου φόρου. Χτες μάλιστα μιλώντας  στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στο αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο σε σχέση με την golden visa θα γίνει «νομιμοποίηση» των POS, ως μέσο πληρωμής για τέτοιου είδους αγοραπωλησίες ακινήτων.

Επίσης αναμένεται να υιοθετηθεί  σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για υιοθέτηση μοντέλων όπου η άδεια διαμονής δεν χορηγείται μόνο στις περιπτώσεις αγοράς ακινήτων, αλλά και στις περιπτώσεις κατάθεσης μεγάλων χρηματικών ποσών, αγοράς κρατικών ομολόγων ή και συμμετοχής σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εγχώριων εταιριών.

Μαζί με την πορεία των επενδύσεων και τον κινήσεων που θα κάνει η κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι παρά τις διεθνείς αντιξοότητες η κίνηση του ΑΕΠ αναμένεται να ειναι έντονα ανοδική. «Ο στόχος για το 2019 είναι το ΑΕΠ να έχει μπροστά «2». Όσο πιο πάνω, τόσο το καλύτερο. Ο στόχος για το 2020 είναι πάνω από το 3% έστω οριακά» σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι αυτοί οι ρυθμοί θα επιτρέψουν να κινηθούμε πάνω από το 4% στη συνέχεια. «Είναι φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι» σημείωσε.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.