ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ερχομός του Ντράγκι σηματοδοτεί το QE για την Ελλάδα

13:04 - 30 Σεπ 2019 | Οικονομία
Ο ερχομός του Ντράγκι σηματοδοτεί το QE για την Ελλάδα
Στην Αθήνα αναμένεται αύριο Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της βράβευσής του από την Ακαδημία Αθηνών, λίγο πριν παραδώσει και επίσημα τα ηνία στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Ιταλού τραπεζίτη είναι αυξημένο, ειδικά μετά τη δήλωσή του για δυνατότητα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εφόσον τα ομόλογά της βρεθούν σε επενδυτική βαθμίδα.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία απόφαση του κ. Ντράγκι ήταν το νέο πρόγραμμα QE για την αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Με την κίνηση αυτή θωρακίζεται η ευρωπαϊκή οικονομία από τους «μαύρους κύκνους» της ύφεσης που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις μεγαλύτερες οικονομίας της ευρωζώνης, (Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία). Παράλληλα, η ΕΚΤ προχώρησε στη μείωση του καταθετικού επιτοκίου στο -0,5% από -0,4%.

Ο κ. Ντράγκι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών. Αργότερα το βράδυ, ο Μάριο Ντράγκι θα παρακαθίσει σε δείπνο που έχει ετοιμάσει προς τιμήν του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην ΤτΕ.

Στο δείπνο θα παρευρεθούν τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, στελέχη της ΤτΕ, επικεφαλής των τραπεζών και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.