ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Καθοριστική η συμβολή Ντράγκι στην αποφυγή του Grexit

08:35 - 02 Οκτ 2019 | Οικονομία
Στουρνάρας: Καθοριστική η συμβολή Ντράγκι στην αποφυγή του Grexit
Δείπνο προς τιμή του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, παρέθεσε χθες βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τα βιβλία ιστορίας θα πουν ότι η συμβολή του στη διάσωση του ευρώ κατατάσσεται πάνω από όλους, κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους περιόδου. Στις 26 Ιουλίου 2012, με την ιστορική φράση του, ''Η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να σώσει το ευρώ'', μετρίασε τις πολύ ασταθείς αγορές ομολόγων που είχαν αρχίσει να ποντάρουν στη διάλυση του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας εξήρε το έργο του Μάριο Ντράγκι επισημαίνοντας πως «μετέτρεψε την ΕΚΤ σε μια ώριμη, αυτοπεποίθηση και εντελώς ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα, η οποία ανέλαβε μεγάλο φορτίο για να σώσει το ευρώ».

Επιπλέον, ο Έλληνας τραπεζίτης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συμβολή του Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ώστε η χώρα να αποφύγει το Grexit και να διατηρηθεί η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ο Ντράγκι «διοίκησε την ΕΚΤ με ισχυρή ηγεσία και ορθολογισμό, επιδιώκοντας πάντοτε συναίνεση, με συναισθηματική νοημοσύνη και αποφασιστικότητα»

«Θα μας λείψεις πολύ, Μάριο, αλλά ελπίζουμε ότι θα συνεχίσεις να παρεμβαίνεις και να προτείνεις ορθολογικές οικονομικές πολιτικές με στόχο τη βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και τη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας. 

Στο γεύμα παρακάθισαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί: Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης – Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Οικονομικών  κ. Ζαββός, ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο Γιάννος Τσακλόγλου, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και 16 ακαδημαϊκοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.