ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλλιας: Τρανή δικαίωση για το ΟΕΕ η απόφαση του ΣτΕ

15:53 - 04 Οκτ 2019 | Οικονομία
Κόλλιας: Τρανή δικαίωση για το ΟΕΕ η απόφαση του ΣτΕ
Την δικαίωση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου για τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΟΕΕ αναφέρει:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί την πιο τρανή δικαίωση για το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του τρόπου υπολογισμού των εισφορών με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, είχαμε επισημάνει και αναδείξει το πόσο δημευτικός, άδικος, αντισυνταγματικός, και - πάνω απ΄ όλα – αναποτελεσματικός είναι. 

Η αναποτελεσματικότητά του αποδεικνύεται από το γεγονός της διακοπής δραστηριότητας εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και από την κατακόρυφη άνοδο της μαύρης εργασίας. 

Η απόφαση, όμως, αυτή αποτελεί την πιο τρανή δικαίωση για το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, οι οποίοι συνέχισαν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με ζημιές, αφού ο κεφαλικός αυτός φόρος οδήγησε σε πλήρη εξαΰλωση όχι μόνο των κερδών, αλλά και πολύ μεγάλου μέρους του τζίρου τους. 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά από αυτή την απόφαση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.