ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέφτει η αυλαία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

09:06 - 07 Οκτ 2019 | Οικονομία
Πέφτει η αυλαία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων
Λήγει σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η παράταση μίας εβδομάδας που δόθηκε για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης, είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Η ρύθμιση άνοιξε τον Μάιο με το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί αιτήσεις να υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,2 δισ. ευρώ προσαυξήσεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», από αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους οφειλέτες. Την τελευταία εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχε τεράστια επισκεψιμότητα, ενώ συνολικά πάνω από 310.000 ΑΦΜ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως έχει προκαλέσει ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο το οποίο «ποντάρει» στις 120 δόσεις για την αύξηση των φορολογικών εσόδων το 2020. Η απόδοση της ρύθμισης ενσωματώνεται στα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.