ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίνεται το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

16:37 - 09 Οκτ 2019 | Οικονομία
Εγκρίνεται το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια
Πλησιάζει η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για το σχέδιο που παρουσίασε η Ελλάδα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει, ακόμη και την Πέμπτη, το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τον ερχομό της Επιτρόπου αρμόδιας για την πολιτική Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ αύριο στην Αθήνα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση.

Το σχέδιο Ηρακλής («Hercules») αφορά τις εγγυήσεις στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων και στοχεύει στην ελάφρυνση των ισολογισμών των τραπεζών κατά 30 δισ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να στραφούν ξανά στη ρευστότητα. Η εφαρμογή του σχεδίου θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αλλά και στο πως βλέπουν την Ελλάδα οι επενδυτές.

Το σχέδιο βασίζεται στη δημιουργία Asset Protection Scheme (APS) που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία και η συμμετοχή των τραπεζών σε αυτό είναι εθελοντική.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Οικονομικών, η προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου θα γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 09 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.