ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ουάσιγκτον ο Σταϊκούρας με «Ηρακλή» και ανάπτυξη στις αποσκευές

10:02 - 16 Οκτ 2019 | Οικονομία
O Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva, με την επόμενη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα. Christine Lagarde, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κ. Keith Krach.

Ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεών της.

Τον υπουργό θα συνοδεύει και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γ. Ζαββός, αφού στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθεί και το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο εγκρίθηκε από την Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα θέσει ζητήματα, όπως το φορολογικό, οι επενδύσεις, τα πλεονάσματα και η πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ.

Το οικονομικό επιτελείο θα σταθεί και στο ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας για το 2020, σε μια προσπάθεια να πείσει το ΔΝΤ ότι το 2,8% μπορεί να επιτευχθεί. Σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές αναθεώρησε την ανάπτυξη στο 2,2% για το 2020, ενώ για το 2019 έπεσε από το 2,4% στο 2%.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.