ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Κανένα ενδεχόμενο περαίωσης φορολογικών υποθέσεων

16:38 - 21 Οκτ 2019 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Κανένα ενδεχόμενο περαίωσης φορολογικών υποθέσεων
Κανένα ενδεχόμενο περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων δεν άφησε ανοιχτό σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό «δεν ήταν ούτε και πρόκειται να είναι πρόθεση της κυβέρνησης». Ακόμη, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των ακινήτων μέσα στο 2020.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αλλαγής και επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα ολοκληρωθεί τον Μάιο και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει όσον αφορά στην αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας, θα κριθεί και το αν θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι συντελεστές φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ, όσο και για τους φόρους μεταβίβασης.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε ότι από τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Την ίδια στιγμή αναμένεται η αξιολόγηση από τους θεσμούς του νέου σχεδίου προθέσεων που αφορά στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα με βασικό στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να μην δημιουργούνται καινούργιες οφειλές από την πλευρά του δημοσίου.

Για το σχέδιο «Ηρακλής», η πηγή τόνισε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, εφόσον έχει κοινοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει λάβει τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.