ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Η αυξανόμενη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φέρει αναβαθμίσεις

13:15 - 24 Οκτ 2019 | Οικονομία
Citigroup: Η αυξανόμενη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φέρει αναβαθμίσεις
Υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει η Citigroup και στο πλαίσιο αυτό αναμένει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Citigroup, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί κοντά στο 2%, καθώς η βελτίωση στην εμπιστοσύνη και η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική επίδοση έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στην Ελλάδα. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% το 2018, ενώ η Citigroup αναμένει ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί κοντά στο 2% το 2019 και το 2020, από 1,5% που προέβλεπε πριν.

Η Citigroup ωστόσο επισημαίνει ότι η ανάπτυξη παραμένει αδύναμη, καθώς τόσο η ιδιωτική κατανάλωση, όσο τα δυσμενή δημογραφικά στοιχεία και τα χαμηλά ποσοστά αποταμίευσης, επηρεάζουν την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας.

Την Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου Standar & Poor’s, ο οποίος αναμένεται ευρέως από την αγορά ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.