ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερο «εργασίας» στα λογισμικά των τραπεζών για αλλαγές στις χρεώσεις

17:25 - 24 Οκτ 2019 | Οικονομία
Τριήμερο «εργασίας» στα λογισμικά των τραπεζών για αλλαγές στις χρεώσεις
Ανακοινώσεις για αναθεώρηση της πολιτικής χρεώσεων που ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες οι τράπεζες αναμένεται να γίνουν αύριο Παρασκευή από τα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της επαναξιολόγησης που θα κάνουν στις χρεώσεις. Μάλιστα, αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ’ αυτών. Σημειώνεται ότι επιλέγεται η αυριανή μέρα για να υπάρξει το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου) να γίνουν οι αναπροσαρμογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χρεώσεις ειδικά που γίνονται στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών και δημιουργούν πρόβλημα σε κατοίκους απομονωμένων περιοχών βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις των τραπεζών να αυξήσουν χρεώσεις σε μια εποχή που καταβάλλεται προσπάθεια για ψηφιοποίηση των συναλλαγών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Π.χ. χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, η εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων, ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας θεωρήθηκαν άδικες όπως και οι  νέες τραπεζικές προμήθειες για χρήση καρτών όπως:

  • Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019
  • Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019
  • Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από ‪30/10/2019
  • Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/12/2019.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.