ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιμένουν οι αγορές από την αυριανή αξιολόγηση του DBRS

10:02 - 30 Οκτ 2019 | Οικονομία
Τι περιμένουν οι αγορές από την αυριανή αξιολόγηση του DBRS
Αύριο ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS ανακοινώνει την αξιολόγησή του για την Ελληνική οικονομία. Οι αναλυτές αναμένουν πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε θετικές από σταθερές, ωστόσο δεν αποκλείουν και κάποια κίνηση από τον καναδικό οίκο σε ότι αφορά τη βαθμολογία της Ελλάδας. Σ’ αυτή την περίπτωση η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα βρεθεί δύο βαθμίδες κάτω από τη βάση για να καταστεί πλέον επενδυτική και να δώσει το νέο σήμα για αγορές των ελληνικών ομολόγων.

Ο καναδικός οίκος θα αναφέρεται στην έκθεσή του για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης , τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών  καθώς και τη μείωση των κόκκινων δανείων(NPEs).

Tην περασμένη Παρασκευή ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης του πλανήτη η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο (ΒΒ-) ακριβώς την ίδια βαθμολογία που έχει δώσει ο οίκος FITCH  και η DBRS που βαθμολογούν την Ελλάδα τρία βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ ο αμερικανικός οίκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αναβάθμισης το επόμενο 12μηνο.

Χθες στην εγχώρια δευτερογενή αγορά τίτλων κατεγράφη νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του πενταετούς ομολόγου που διαμορφώθηκε στο 0,43% ενώ η απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου ανήλθε στο 1,228% με το spread να ανέρχεται στις 158 μονάδες βάσης.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 30 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.