ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των startup

22:14 - 30 Οκτ 2019 | Οικονομία
Δήμας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των startup
Ο αναπληρωτής υπουργός, Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας προανήγγειλε ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των startup εταιρειών, κατά την ομιλία του στην 4η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη.

Στόχος αυτής της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον κ. Δήμα είναι το ελληνικό κράτος να μπορεί να τις καταγράφει, να τις κατευθύνει και να τις βοηθήσει.

Παράλληλα, ανέφερε πως στρατηγικός σχεδιασμός είναι η κατασκευή πάρκων καινοτομίας μέσα στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και αναζητούνται οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.

«Ευρώπη και αραβικές χώρες θα πρέπει να επενδύσουν στη στρατηγική σχέση που τους συνδέει», σημείωσε ο κ. Δήμας.

Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι «βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Έχουμε σημαντικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, και πρέπει να υπάρξει μια σωστή διασύνδεση έτσι ώστε να υπάρξει καινοτομία και να αναπτυχθεί το επιχειρείν» ανέφερε ο κ. Δήμας.

Επιπλέον, πρόσθεσε, πως στόχος είναι η δημιουργία digital-hubs, ώστε να αναπτυχθεί το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντάς τους οικονομικά και φορολογικά κίνητρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 30 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.