ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός του 2019 όλα τα εκκρεμή εφάπαξ συνταξιούχων του ΝΑΤ

17:11 - 31 Οκτ 2019 | Οικονομία
Εντός του 2019 όλα τα εκκρεμή εφάπαξ συνταξιούχων του ΝΑΤ
Οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Ανδρέα Κομματά και τον διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Διαβεβαίωση υπήρξε από την πλευρά του προέδρου του ΝΑΤ πως μέσα στο 2019 θα έχουν δοθεί όλα τα εκκρεμή εφάπαξ των ναυτικών που ήταν αποκλειστικά ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ και για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες ναυτικών, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες σε επίπεδο μηχανοργάνωσης, έτσι ώστε να προχωρήσει η έκδοση εφάπαξ και για τις υπόλοιπες κατηγορίες το προσεχές διάστημα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών, ώστε να μπει τέλος στην αναμονή για τους απόμαχους ναυτικούς του ΝΑΤ» και υπογράμμισε πως «η πολιτεία αναγνωρίζει πλήρως τη συμβολή τους στη ναυτιλία, την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.