ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «πάγο» οι χρεώσεις των τραπεζών

21:26 - 31 Οκτ 2019 | Οικονομία
Στον «πάγο» οι χρεώσεις των τραπεζών
Στο συρτάρι φαίνεται πως μπαίνουν οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι τράπεζες έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει και ήταν προγραμματισμένες για αύριο Παρασκευή δεν θα τεθούν τελικά σε ισχύ.

Την άμεση μείωση στις προμήθειες των τραπεζών είχε ζητήσει, πριν από μία εβδομάδα η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τη στιγμή που πραγματοποιείται ένας αγώνας προκειμένου να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να περιοριστούν τα μετρητά, οι τράπεζες θα πρέπει να συνεπικουρούν την προσπάθεια και να μην ενισχύουν τις προμήθειες επί των συναλλαγών.

«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.