ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αναμένει η αγορά από την αξιολόγηση της DBRS

23:06 - 31 Οκτ 2019 | Οικονομία
Τι αναμένει η αγορά από την αξιολόγηση της DBRS
O καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS ανακοινώνει την Παρασκευή την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία με τους αναλυτές να αναμένουν πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε θετικές από σταθερές, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν και κάποια κίνηση σε ότι αφορά τη βαθμολογία της Ελλάδας.

Σε περίπτωση αναβάθμισης η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα βρεθεί δύο βαθμίδες κάτω από τη βάση για να καταστεί πλέον επενδυτική και να δώσει νέο σήμα για αγορές των ελληνικών ομολόγων.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναμένεται να αναφερθεί στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, καθώς και τη μείωση των κόκκινων δανείων (NPEs).

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο (ΒΒ-) ακριβώς την ίδια βαθμολογία που έχει δώσει ο οίκος FITCH  και η DBRS, που βαθμολογούν την Ελλάδα τρεις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ ο αμερικανικός οίκος άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο νέας αναβάθμισης το επόμενο 12μηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.