ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από αυξήσεις σε... μειώσεις χρεώσεων προχωρούν οι τράπεζες

11:40 - 01 Νοε 2019 | Οικονομία
Από αυξήσεις σε... μειώσεις χρεώσεων προχωρούν οι τράπεζες
Οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από σήμερα 1 Νοεμβρίου, όχι μόνο «παγώνουν», αλλά φαίνεται να παίρνουν τον αντίθετο δρόμο, αυτόν της μείωσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1, ανέφερε ότι «Οι τρεις συστημικές τράπεζες σήμερα και η τέταρτη την Δευτέρα θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει. Αυτό είναι το πρώτο κύμα των μειώσεων. Είμαστε σε συζητήσεις και εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα μειώσεων σε χρεώσεις».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, τόνισε ότι «Η ευτυχής για τους πολίτες κατάληξη προέκυψε μετά από διεξοδική συζήτηση που ξεκίνησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εδώ και ένα μήνα όταν ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις από τις τράπεζες και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα».

«Όταν λόγω της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μέτρων που έχουμε λάβει τα επιτόκια δανεισμού μειώνονται - χθες το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου κατέρριψε νέο ιστορικό ρεκόρ με 1,15% - και άρα μειώνονται και τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι τράπεζες, είναι πολύ λογικό αυτή η μείωση να περάσει και στα επιτόκια των δανείων», συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Έκλεισε λέγοντας ότι «Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τις τράπεζες ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης των συνεπών δανειοληπτών. Η μία από τις τέσσερις έχει ξεκινήσει τέτοιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 01 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.