ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι υποψήφιες πολυεθνικές για τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων

10:07 - 21 Νοε 2019 | Οικονομία
Οι υποψήφιες πολυεθνικές για τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων
Τον Ιανουάριο του 2020 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την έκδοση ταυτοτήτων, που διοργανώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τους πιθανούς υποψηφίους του διαγωνισμού, η λίστα των εταιρειών, οι οποίες ειδικεύονται στην έκδοση εγγράφων ασφαλείας είναι μεγάλη. Αρχικά, πιθανός υποψήφιος είναι η γαλλική Idemia, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, ο έλεγχος του μετοχικού κεφαλαίου της Idemia έχει περάσει σε αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα στην Advent International.

Δεύτερος υποψήφιος είναι άλλη μία μεγάλη γαλλική εταιρεία, η Thales, η οποία εξαγόρασε την ειδικευόμενη στον κλάδο Gemalto. Στον διαγωνισμό θα κατέβει ακόμη η κοινοπραξία της βελγικής Pitkit Zetes Smartech και της Space Hellas. Άλλη μία ενδιαφερόμενη είναι η γερμανική εταιρεία Muehlbauer, που ειδικεύεται στις εκτυπώσεις ασπρόμαυρου laser, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι εκτός προδιαγραφών του διαγωνισμού. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Veridos, η οποία είναι κοινοπραξία της γερμανικής Giesecke & Devrient και της επίσης γερμανικής Bundesdruckerei.

Τέλος, μεταξύ των ενδιαφερομένων, είναι και η ελληνική εταιρεία Inform P. Lykos S.A., η οποία το 2007 άρχισε να συνεργάζεται με την αυστριακή Austria Card, ενώ το 2011 εξαγόρασε το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα, η Inform P. Lykos εξαγόρασε το 2012 και την πλειοψηφία της Albania Digital Printing Solutions αποκτώντας και τρίτη μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη.

Η παγκόσμια αγορά, η οποία περιλαμβάνει εκτυπώσεις ασφαλείας, που είτε αφορούν ταυτότητες, είτε έξυπνες κάρτες, είτε άλλα έγγραφα ασφαλείας, το 2016 έφτασε τα 25 δισ. δολάρια, ενώ έως το 2021 αναμένεται να αγγίξει τα 40 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.