ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Εντός του 2019 ξεκινά το έργο στην Κασσιόπη

12:53 - 21 Νοε 2019 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Εντός του 2019 ξεκινά το έργο στην Κασσιόπη
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η αδειοδοτική διαδικασία για το έργο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

«Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι μέσα στο 2019 το έργο θα ξεκινήσει», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι Start Tv Kerkira σημειώνοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δούλεψε για την προώθηση της επένδυσης στην Κασσιόπη όπως το Ελληνικό.

«Όπως ασχοληθήκαμε με το Ελληνικό έτσι ασχοληθήκαμε και με την Κασσιόπη. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την εταιρεία με εβδομαδιαίες συναντήσεις στο υπουργείο. Είμαστε στο 98% της δουλειάς, το μόνο που μένει είναι τελειώσει μια έρευνα για τα υψομετρικά και μετά από μια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να βγει μια τελευταία άδεια. Αυτή είναι και η τελευταία εκκρεμότητα που έχει μένει», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα «θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα φέρει τουρίστες υψηλούς εισοδήματος και θα αξιοποιήσει μια περιοχή που παραμένει αναξιοποίητη».

Αναφερόμενος στην προστασία του περιβάλλοντος ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το συγκεκριμένο έργο, επειδή έχω δει το masterplan και έχω ασχοληθεί, θα είναι ένας παράδεισος».

«Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’70 όπου κάποιος πέταγε τσιμέντο και περίμενε τουρίστες. Σήμερα για να προσεγγίσεις τον τουρίστα πρέπει να του προσφέρεις κάτι πραγματικά ωραίο. Και αυτοί που έχουν τα χρήματα και τα ξοδεύουν αν βλέπουν ότι καταστρέφεις το περιβάλλον δεν έρχονται», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας παράλληλα ότι σέβεται τις όποιες ανησυχίες για το περιβάλλον «αρκεί αυτές να μην είναι προσχηματικές και πολιτικά ιδεολογήματα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 21 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.