ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινωνικό Μέρισμα: Για την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

09:39 - 29 Νοε 2019 | Οικονομία
Κοινωνικό Μέρισμα: Για την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις
Για την επόμενη εβδομάδα παραπέμπονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα του 2019. Η επεξεργασία των τελευταίων στοιχείων υλοποίησης του προϋπολογισμού στο 11μηνο με έμφαση στα έσοδα έδωσε λίγη παράταση ακόμη στο θέμα.

Όπως πάντως διαφαίνεται σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το συνέδριο της ΝΔ και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτός από τους ευάλωτους, να υπάρξει επιπλέον στήριξη σε όσους άντεξαν το βάρος της υπερφορολόγησης. Αυτό ανοίγει τη συζήτηση για μια πιθανότητα επιστροφής φόρων σε όσους υπερφορολογούνται. Έτσι ένα σενάριο είναι η επιστροφή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης σε φορολογούμενους που ξεπερνούν τα 12.000 € το χρόνο, ή επιστροφής της παρακράτησης φόρων, που γίνεται στην πηγή για χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους. Εναλλακτικά εξετάζεται η στήριξη ανέργων ή δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

Πάντως στην τελευταία περίπτωση η διαδικασία μπορεί να γίνει άμεσα καθώς ήδη υπάρχουν τα ΙΒΑΝ και τα σχετικά στοιχεία των δικαιούχων του ΚΕΑ, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν δοθεί τα χρήματα, κάτι που είναι και βασική επιδίωξη της κυβέρνησης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 29 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.