ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική μεταποίηση λόγω ζήτησης του εξωτερικού

13:00 - 02 Δεκ 2019 | Οικονομία
Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική μεταποίηση λόγω ζήτησης του εξωτερικού
Με ώθηση από την παραγωγή και την αύξηση των νέων παραγγελιών, η ελληνική μεταποίηση ανέκαμψε τον Νοέμβριο, σημειώνοντας υψηλό τριών μηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη ΡΜΙ της Markit, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα - που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της οικονομίας - διαμορφώθηκε στο 54,1 τον Νοέμβριο, από 53,5 που ήταν τον Οκτώβριο, κινούμενη στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών.

Σημαντική ήταν η ζήτηση από πελάτες του εξωτερικού με τους ρυθμούς αύξησης των νέων παραγγελιών να φθάνουν σε υψηλά εξαμήνου.

Οι επιχειρήσεις αύξησαν και τις τιμές παραγωγού αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων, με τους ταχύτερους ρυθμούς έξι μηνών.

Παράλληλα, ο βαθμός επιχειρηματικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε τον Νοέμβριο, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να αναμένουν αύξηση της παραγωγής μέσα στο επόμενο έτος. Η αισιοδοξία συνδέθηκε γενικά με τις ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες στο εσωτερικό και με τις νέες ευκαιρίες για εξαγωγές.

«Η ισχυρή ζήτηση, τόσο εντός χώρας όσο και από το εξωτερικό, συνέβαλε σε ταχύτερη βελτίωση του ελληνικού μεταποιητικού κλάδου τον Νοέμβριο», σημειώνει σχετικά ο Σιαν Τζόουνς, οικονομολόγος της IHS Markit.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 02 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.