ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΙΑΜΕΠ: Δημόσια συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στα χρόνια της κρίσης

13:03 - 04 Δεκ 2019 | Οικονομία
ΕΛΙΑΜΕΠ: Δημόσια συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στα χρόνια της κρίσης
Για τη δημοσιονομική πολιτική στα χρόνια της κρίσης αναμένεται να συζητήσουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μια συζήτηση που θα συντονίσει ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, με θέμα «Εξυγιαίνοντας τα δημόσια οικονομικά: δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στα χρόνια της κρίσης».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, αφορμή για τη συζήτηση θα αποτελέσει η παρουσίαση της μελέτης «Διαρθρωτικές Αλλαγές στο Πεδίο της Δημοσιονομικής Πολιτικής στα Χρόνια της Κρίσης: Θεσμικό Πλαίσιο και Οικονομικά Αποτελέσματα», των Μαριάνθης Αναστασάτου και Πάνου Τσακλόγλου.

Η μελέτη εκπονήθηκε στα πλαίσια της Ερευνητικής Έδρας του ΕΛΙΑΜΕΠ που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη από το 2017. Κύρια δραστηριότητα της Έδρας είναι η ετήσια εκπόνηση επίκαιρων μελετών ελληνικού ενδιαφέροντος γύρω από θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας οι οποίες ανατίθενται σε ερευνητές και ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας.

Η φετινή μελέτη εστιάζει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον ευρύτερο χώρο των δημόσιων οικονομικών κατά τη διάρκεια της κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται παρεμβάσεις που έγιναν σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, κανόνων και συστημάτων γύρω από τις διαδικασίες προϋπολογισμού της κυβέρνησης, καθώς και δομικές παρεμβάσεις που έγιναν σε κατηγορίες δαπανών ή εσόδων με σκοπό τον εξορθολογισμό τους και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.30-20.30 στο Ωδείο Αθηνών, αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», 1ος όροφος (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, 106 75, πλησίον σταθμού Μετρό «Ευαγγελισμός»).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.