ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες

11:45 - 05 Δεκ 2019 | Οικονομία
Μιχαηλίδου: Το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για το επίδομα γέννας, γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε πως στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν αλλαγές στα επιδόματα, ενώ «διατηρούνται στα επίπεδα του 2019» με την προσαύξησή τους από το επίδομα γέννας. Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός, που σημείωσε ότι θα δίνεται καθολικά με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος, η ίδια επιβεβαίωσε πως θα γίνεται σε δύο δόσεις, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει». Σε κάθε περίπτωση, το ένα μέρος θα καταβάλλεται κατά τον τοκετό και το δεύτερο έξι μήνες μετά. Τα σενάρια είναι να δίνονται 1500 και 500 ευρώ ή 1000 και 1000, σε κάθε δόση. Ακόμη έκανε ξεκάθαρο πως το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, η κα. Μιχαηλίδου απάντησε πως γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων, ώστε να «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το κοινωνικό μέρισμα, η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.