ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά μειωμένες οι οφειλές του Δημοσίου τον Οκτώβριο

12:10 - 07 Δεκ 2019 | Οικονομία
Οριακά μειωμένες οι οφειλές του Δημοσίου τον Οκτώβριο
Οριακή μείωση παρουσίασαν τον φετινό Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και των φορέων γενικής κυβέρνησης προς προμηθευτές και φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν στο ποσό του 1,629 δισ. ευρώ, έναντι ποσού 1,637 δισ. ευρώ έναν μήνα πριν.

Μείωση, επίσης, σημείωσαν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες υποχώρησαν τον Οκτώβριο στο ποσό των 828 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού 874 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Στα 2,46 δισ. το σύνολο των ληξιπρόθεσμων

Το συνολικό ύψος των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο σε 2,46 δισ. ευρώ, έναντι 2,503 δισ. ευρώ που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Από τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι τις μεγαλύτερες οφειλές έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με 583 εκατ. ευρώ και ακολουθούν τα νοσοκομεία με 447 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα λοιπά νομικά πρόσωπα έχουν οφειλές που φτάνουν τα 295 εκατ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση 204 εκατ. ευρώ, ενώ τελευταίο στη λίστα είναι το Δημόσιο (με τη στενή έννοια) που οφείλει 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ληξιπρόθεσμες θεωρούνται οι οφειλές που δεν πληρώνονται εντός 90 ημερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.